marți, 17 ianuarie 2012

MIC GHID AL DEMONSTRANTULUI SPONTAN



1) Nu mergeti singur la demonstratie. Daca nu aveti cu cine sa mergeti, de cum ajungeti acolo, faceti cunostinta cu cei din jur. Numele mic este suficient.

2) Retineti numele celor din jur. Acest lucru va da un sentiment justificat de forta a grupului.

3) Fotografiati, la randul dumneavoastra, pe oricine va fotografiaza. Faceti acest lucru cat mai vizibil pentru cel fotografiat de dumneavoastra. In majoritatea cazurilor, va disparea imediat ce vede ce-i faceti.

4) Relatati frecvent, pe telefon sau internet, ce vi se intampla, chiar daca evenimentele nu vi se par memorabile. Relatati ceea ce vedeti, nu ceea ce auziti de la altii. Faceti eforturi ca fortele "de ordine" sa vada ca activitatea lor este documentata de protestatari.

5) Daca sunteti interpelat direct de un agent "de ordine", inainte de orice, inclusiv inainte de a va prezenta sau de a raspunde la interpelare, determinati-l sa se identifice cu numele si alte date de identificare. Daca intervine al doilea, faceti acelasi lucru. Nu interactionati cu politisti sau jandarmi, ori civili care nu se identifica personal, nu cu functia sau gradul. Retineti-i numele. Eventual, inregistrati interpelarea. Daca refuza sa se identifice, refuzati orice contact verbal cu acesta. "Nu discut cu anonimii!" Veti constata ca, in majoritatea situatiilor, veti fi lasat/lasata imediat in pace.

6) Alegeti-va un motiv pentru care va aflati acolo. Sau o lozinca. Sau un obiect al protestului. Comunicati acest motiv celor din jur, fara sa va asteptati ca acestia sa adere imediat la obiectivul dumneavoastra. Acceptati ca ceilalti sa aiba alte obiective, lozinci sau teme de protest. Nu intrati in contradictie cu nimeni ca motivul dumneavoastra este mai temeinic decat al celuilalt. Eventual, propuneti scandarea lozincii celuilalt, apoi a dumneavoastra.

7) Refuzati orice discutie cu fortele de ordine privind motivul prezentei dumneavoastra la demonstratie. Nu este treaba lor! Daca va intreaba despre organizarea manifestatiei, nu trebuie sa stiti nimic, atata vreme cat aveti o pornire spontana sa fiti acolo.

8) Nu este treaba dumneavoastra sa stiti daca demonstratia este sau nu autorizata. Dumneavoastra aderati la idei, nu la activitati ale primariei sau prefecturii.

Hari Bucur-Marcu

33 de comentarii:

  1. Aseara plecam spre casa de la miting, de la UNiversitate spre Piata Unirii. Inaintea mea, 5 tineri, plecati si ei de la miting, concomitent cu mine. Jandarmii i-au oprit si i-au urcat in dubele lor albastre Vw. M-am oprit sa vad despre ce este vorba - am constatat ca jandarmii taceau si ii perchezitonau, cu toate ca acestia insiStau sa afle motivul retinerii lor. Nu am stiut cum sa intervin si as vreau sa imi spuneti ce pot face eu in acest caz si la ce risc ma expun.
    multumesc anticipat!
    Veniti la miting !
    Numai uniti putem reusi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Jandarmii sunt copia fidela a tortionarilor.SCMD are membri din jandarmi pensionati si recunosc ca selectia lor este bazata doar pe loialitate fata de stapan n nu si educatia.O singura specialitate, cea de sluga, nu te face independent.

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi de-aicea nu plecam,
    Nu plecam acasa,
    Ca jandarmii stau aici
    Si nu ne mai lasa !

    RăspundețiȘtergere
  4. Cati ati fost? 1000-2000? La 2-3 mil. populatia Bucurestiului asta inseamna <1%. Ce vroiati? Asta nu stiti nici voi. De ce va duceti? Pentru ca nu aveti ce face acasa, sunteti din tagma trantorilor societatii ("revolutionari", asistati, puturosi, pensionari la 40-50 de ani etc.). Daca ii dati jos pe astia, pe cine puneti in loc? Pe niste papagali, repetenti, imaturi, hamesiti de bani dupa ani de seceta (opozitie)? Astept cu nerabdare...Sa nu uitati apoi sa cereti certificate de "revolutionari", dragi tovarasi...Presupun ca noul imn al Romaniei va incepe asa: "Hai la lupta cea mare/Rob cu rob sa ne unim...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da mai antoane;1000-2000 sunt de ajuns sa-si faca probleme cei de la conducere! sau ,si tu faci parte din tagma lor?au vrut sa iasa la pensie la 40-50 de ani?ai intrebat pe vreunul din ei?tu nu stii ce vorbesti;asa ca ciocul mic si stai in banca ta!

      Ștergere
    2. mai antoane,infectule;te-au virusat basescu,boc,udrea ,oprea si ceilalti din gasca lor?tu nu gandesti cand scrii ceva??sau tu esti unul din aia care sugi banii de la noi!

      Ștergere
    3. Si ce vrei antoane? Sa te punem pe tine in locul lu' Base?

      Ștergere
    4. Jegule basist....mai lingi mult madularul iubitului presedinte lepadatura....o sa te punem pe tine mai lingaule

      Ștergere
    5. De ce nu are fiecare jandarm număr de identificare, Aşa pot fi identificaţi cei care se dedau la acte dure împotriva manifestanţilor. Oare aceşti jandarmi nu îşi dau seama că au vecini, prieteni şi neamuri şi pot fi recunoscuţi. Viaţa se desfăşoară şi după activitatea de jandarm şi atunci când va fi recunoscut şi va avea probleme ce va spune. Va da socoteală el şi nu cei care i-au dat ordin să reprime pe mama lui pe sora lui, pe prietenul lui. Ei vor fi marginalizaţii societăţii şi protestatarii de miine. Trebuie să decidă ce vor face atunci cind dau cu bâtele în cap oamenilor aflaţi în disperare.Pe lângă muşchi trebuie să aibă şi memoria trează că ceea ce fac devine peste timp un vierme un disperat al societăţii pe care acum o demolează.Cei pe care îi loviti acum le veţi cere sprijin miine să vă angajeze. Şi voi jandarmii sinteţi o unealtă în mâna guvernanţilor de azi. Aţi uitat repede de 1989. Părinţii voştrii au suferit şi voi astăzi schinguiţi. TREZIŢI-VĂ JANDARMII PUTERII.

      Ștergere
    6. Eu zic sa facem pace cu acest anton... Va rog sa fiti de acord sa ne pupam in... semn de impacare. Propun sa ne pupe el primul. Dupa care noi sa tragem apa...

      Ștergere
    7. Stimate jeg "anton enache", vorba cuiva stim noi cine, esti "tata de familie", ai copii sau nepoti , ai in general familie care iti aproba gesturile , te aplauda si-ti ridica in slavi judecatile de valoare???????? Stimabile, ai momente cand te privesti in oglinda? Iti place ce vezi? Ai vreun moment cand esti singur cu tine si-ti analizezi conduita, esti multumit de cum i-ai pus tu la punct pe cei care nu te considera decat o pdlepra???? Nu simti ca esti pe cale disparitie?! Ia-o tu inaintea celor multi portocalii si DISPARI pentru ca si ei te vor urma curand.

      Ștergere
  5. Toate recomandarile sunt de bun simt in cazul unui stat de drept, civilizat, normal. Cum in Romania TOTUL este deja MAI MULT decat ANORMAL cred ca si raportul de forte este disproportionat si abuziv din acelasi motiv.
    Acest comportament abuziv al autoritatilor este expresia vie a TOTALITARISMULUI romanesc pentru care romanii se revolta.
    Sa speram ca-i putem INLATURA din peisajul nostru social prin vehementa noastra UNITA daca si numai daca se trezeste TOATA ROMANIA, chiar si PALIDA societate civila, sindicatele si inclusiv ONG-urile. Cum ONG-urile sunt platite insa ... de la buget (partial si partidele) acest fapt le anihileaza VIZIBIL eficienta vocala fiindca ... raman fara "cascaval".
    Atunci DE NOI SI DE VOI, OAMENII CIVILIZATI, depinde SCHIMBAREA si trebuie SA NE UNIM CU VEHEMENTA VIZIBILA pentru a le acoperi sforaiturile impertinente si vocalisele mincinoase cu care au indraznit iata sa reapara deja in public.
    SUNT INCURABILI SI TREBUIE PRIPONITI !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. ....anton ,scriu cred ca-ti dai seama , intentionat cu litera mica , "prietene " cu sange portocaliu , te-as intreba desi cred ca nu are rost sa intreb un postac platit din banii comunitatii sa-i faca scut basaului si mafiei udrea - boc : stii ce inseamna sa ai bunici sau ai avut asa ceva ?....parintii nostrii , imbecile , au construit spitale , gradinite , policlinici, scoli , si tot ce acun javra de marinar "privatizeaza", adica FURA , boule daca nu ai inteles !
    Ai fost atent cretinel , la cum se incurca betivanul infractor in declaratii si minciuni ? ....ai vazut cum declara ca in sanatate se capusaza , ....de catre cine ,de catre firmele lui cocos , adica pentru tine , de catre udrea !......revenind , e un semnal ca paharul e deja plin si ca oricate aliante sau santaje o sa mai faceti , o sa dispareti din istorie pedeleprelor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tie si celorlalti "anonimi", pace...Anonimi ati fost o viata intreaga, anonimi veti muri...Nu aveti nici macar curajul sa va dati numele...Poezie: "In tara asta plina de deruta/C.a.c.a.t.i.i. anonimi/Pe forum scriu/In loc sa puta"...

      Ștergere
    2. .....mai e nevoie sa-ti spun ca esti facut din laba la betie ?...amortit in postisat Anton pare un cacat , ploaia rece l-a udat , l-a topit si disolvat !
      MORI PEDELEPRA !

      Ștergere
    3. Sunt convins ca va amintiti despre dl.Cocos ca fiind un apropiat al Puterii anului 1993,cand,vopsea carosabilul de langa M.A.I.pentru parcari auto.Banii obtinuti din asa zisa afacere mergeau si la partidul care l-a consacrat pe acest cetatean ca ceeace este si azi.Cred ca mai stiti ca directorul Directiei medicale din M.I.R.A.este persoana cea mai bogata din sistem(apropos de sistemul de sanatate).Pentru adevar trebuie subliniat ca singura privatizare in "regimul Base"a fost B.C.R.-ul iar cele peste 3.300.000.000 euro obtinute au fost cheltuite pe premii si alte asemenea,potrivit propriilor declaratii ale d-lui Tariceanu de la Romania Actualitati,ca "sa stie Boc ca la incheerea exercitiului financiar trebuie cheltuit tot".Dupa nici o luna Romania a contractat de la F.M.I.un imprumut egal cu suma de mai sus.Opinez ca e corect sa se renunte la limbajul suburban si sa venim cu argumente.Asa sta bine unor militari civilizati.

      Ștergere
  7. HARI, inteleg ca vine de la MATA HARI, Bucur de la ciobanul Bucur intemeietorul Bucurestiului, dar TUDOR de la ce? De la Vadim sau Marian?

    RăspundețiȘtergere
  8. Tudor vine de la Tudor Vladimirescu omule

    RăspundețiȘtergere
  9. Schimbarea este inevitabila.Eu daca as fi presedinte in acesr moment as propune alegeri anticipate(chiar daca constitutional este mai greu) sau alegeri locale la termenul stabilit de lege(nu comasate).Se spune ca aceasta clasa politica postdecembrista este caea mai incompetenta, cea mai lacoma si cea mai aroganta din istoria Romaniei.
    Presedintele tarii a calcat in picioare,constitutia ,toate categoriile sociale,a produs haos in actul de justitie,iar democratia la domnia sa se traduce cam in felul,,popor ascultati comanda la mine''

    RăspundețiȘtergere
  10. In urma comportamentului de tortionari si vajnici aparatori ai regimului ticalos, propun ca de astazi sa nu mai fie primit in Sindicat niciun fost jandarm. Nu dorim sa fim colegi cu cei ce maltrateaza oameni nevinovati!

    RăspundețiȘtergere
  11. ....propunerea asta ma gandeam si eusa o fac , in sindicatul nostru , atata timp cat tinem la onoarea militara , nu ar trebui sa mai fie primiti tortionari , pentru ca asta sunt jandarmii !!!.....inteleg sa imobilizeze pe cineva , hai si cate un baston , dar cu bocancul in gura asa cum ati putut vedea , nu mai are nici o justificare !

    RăspundețiȘtergere
  12. MAI INTAI INTERESATI-VA CINE SUNT CEI ANGAJATI IN JANDARMERIE IN ULTIMUL AN SI VETI VEDEA CALITATEA ASTORA !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Calitatea umana, culturala, profesionala a celor angajati in toate structurile militare, in ultimii 3-4 ani, lasa foarte mult de dorit. Nu se mai face selectia de odinioara. Acum este importanta pila...

      Ștergere
  13. Anton,...ur beton=DobiBoK=adept bishnitzar de TroCoceni.Ia,tata,dacilea:
    60=170
    Tz-i-ganca impu-tita
    Ga-o-zarule
    Miting neautorizat=referendum suspendare
    La 3 luni,in piata sa faca baie de multime!!
    Statul Roman,nu e stat social
    Pensii nesimtite
    Daca nu va place,-plecatidin tara
    Pe fata cu PD minus L (ar trebui sa fie impartial)
    Subordonare DNA si Procuratura in scop politic
    BoK,o carpa de sters pe jos a TroCoceniului
    Denigrarea prin taote mijloacele a parlamentului
    Negocieri cu FMI,fara consultarea parlamentului
    Aruncat cu sticle goale(la baile de multime facute)
    Cumetrii cu clanuri de balaoachesi(atragere de voturi)
    Eba-onita Parlament European(prin frauda)
    Racolare de alesi(prin santaj / intimidare / dosare politice,etc.)
    De accord cu asumarea de raspundere,a celor mai importante legi
    Tokes in parlament European,cu sprijin TroCocenist
    Etc., etc. etc………

    RăspundețiȘtergere
  14. ieri s-a mai respins un recurs al baschetbalistei. Se refera la plata sumelor castigate de bugetari in justitie si amanate la sfantu' asteapta...

    "În şedinţa din 16 ianuarie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii, legal constituit în cauză, a soluţionat un recurs în interesul legii, fiind pronunţată următoarea soluţie:

    Decizia nr.1 în dosarul nr. 25/2011.

    Respinge recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind aplicarea dispoziţiilor art. 1 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.71/2009, modificată şi completată prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.18/2010 şi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.45/2010, în procedura de executare silită a titlurilor executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

    Obligatorie, potrivit art. 3307 alin. 4 din Codul de procedură civilă.

    Pronunţată, în şedinţă publică, azi 16 ianuarie 2012".

    RăspundețiȘtergere
  15. Vestea cu RIL-ul este SUPER.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru cei din Bucuresti - alegeti-va lideri in piata - altfel in cateva zile partidele va fura toata demonstratia. Scrieti un mesaj vizibil " JANDARMII SI POPORUL ALUNGA DICTATORUL" - va avea efect de imblanzire si cooperare din partea jandarmilor - chiar trecerea lor de partea manifestantilor !

    RăspundețiȘtergere
  17. Jandarmi,sunteti intr-om pozitie delicata.Puterea pleaca,puterea vine.Nici o putere nu este vesnica.Dupa 1989 unii au platit pentru exces de zel.Fiti ponderati.sefii nostrii nu vor platii pentru prostiile facute pentru ca se vor feri sa dea ordine scrise.Vom plati noi din strada.

    RăspundețiȘtergere
  18. Fratilor,voi știți că sefii jandarmilor beneficiază de salariu de merit de 25% si incă o indemnizție de 50% aprobată de către ministrul de interne ?
    Deci,nu prea îi afectează acel 25% a lui Boc,ca pe cei cu funcții de execuție.Așa ca nu vă prea mirați de excesul de zel al acestora .

    RăspundețiȘtergere
  19. http://www.jandarmeria.eu/documente/salarii%20net%20luna%20iunie_92ro.pdfDIRECTOR GENERAL 6611
    PRIM-ADJ.AL DIRECTORULUI GENERAL 6029
    ADJUNCT AL DIRECTORULUI GENERAL 5634
    CONTABIL SEF 5628
    COMANDANT 5442
    SEF SERVICIU I 5397
    OFITER 5346
    SEF DE STAT MAJOR 5324
    COMANDANT 5211
    SEF DE STAT MAJOR 5085
    SEF SERVICIU 4606
    OFITER 4542
    OFITER 4536
    OFITER 4509
    OFITER 4427
    OFITER 4421
    OFITER 4087
    OFITER 4007
    ………………….


    SUBOFITER 978
    SUBOFITER 977
    SUBOFITER 976
    SUBOFITER 975
    SUBOFITER 973
    SUBOFITER 973
    SUBOFITER 973
    SUBOFITER 973
    SUBOFITER 971

    RăspundețiȘtergere
  20. Doresc sa ma alatur protestatarilor.Pentru inceput doresc:
    -la proteste sa nu mai participe jandarmi,politisti,pompieri, medici etc.
    -daca acestia insista sa participe,vreau sa aiba asupra lor cate un brat de trandafiri cu care sa raspunda la aruncatul cu pietre, bate, sticle cu benzina etc.
    -pompierii sa joace ,,sarba-n caruta,,
    -medicii si asistentele sa legene protestatarii in hamacuri facute din targile de pe autosanitare, sustinute de furtunele de incendii agatate de autospeciale.
    -Fiindca e iarna, sa dam foc la tot ce e combustibil pentru a ne incalzi, a frige carnati si slanina, a incalzi un pahar de vin etc.
    Respectand cele de mai sus putem iesi din iarna, dupa care vom trece la cules urzici, macris, stir ori stevie.
    Isus alduiasca-ne!

    RăspundețiȘtergere
  21. Apropo: daca Baselu tot tine politie,armata,jandarmi,servicii, salariile componentilor acestor structuri sa fie numai cu doua cifre(ultimele doua).Primele doua cifre la care sa se adauge macar doua zerouri(trnsformate in euro) sa se doneze partidelor parlamentare.

    RăspundețiȘtergere
  22. eu zic sa nu ii mai bagam in seama pe portocalii. sunt disperati in aceste momente, dovada fiind valul de invective aruncate PUBLIC asupra oricarui se opun lor. pur si simplu, ei nu vor sa convietuiiasca cu noi, ne vor doar sclavii lor. cu cat ii bagam in seama,cu atat se cred inca importanti. ei sunt pe cale de disparitie si, ca orice inecat, se agata de fiecare fir de pai. dati-le IGNORE, caci oricum nu pot fi reabilitati !

    RăspundețiȘtergere

Jaful sistematic al economiei nationale romanesti din ultimele doua decenii