vineri, 7 decembrie 2012

Afise de campanie difuzate de primarul Ontanu in Sectorul 2. Mai doreste USL si alte dovezi ale intentiilor adevarate si ale tradarii celor de la UNPR?





39 de comentarii:

  1. ce se mai poate discuta?dihorul de ontanu stie cum este intr-o aplicatie? sau intr-o tabara?sau intr-o campanie agricola?RUSINE SA LE FIE, ACUM IN PREAJMA ALEGERILOR SI DE SARBATORI!

    RăspundețiȘtergere
  2. SI PSD SUNT MAESTRII "TEPELOR".CEL PUTIN PENTRU SCMD , USL ESTE MAREA TEAPA.
    Protocol de colaborare între Alianța de Centru Stânga (PSD+UNPR) și Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”
    Sâmbata, 01 Decembrie 2012, la sediul PSD din Sos. Kiseleff nr. 10, s-a semnat un protocol de colaborare și parteneriat între Alianța de Centru Stânga (PSD+UNPR) și Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”.
    ACS a fost reprezentată de președintele PSD, Victor Ponta, președintele UNPR, Gabriel Oprea, Secretarul General PSD, Liviu Dragnea și Secretarul General UNPR, Neculai Onțanu, iar ANCMRR a fost reprezentată de Gl(r) prof. univ. dr. Mihai Iliescu în calitate de președinte și Gl.(r) ing. Aurel Dănescu în calitate de prim-vicepreședinte.
    Semnatarii protocolului de colaborare urmăresc îmbunătățirea condițiilor sociale, de informare și consiliere a cadrelor militare în rezervă și în retragere, diversificarea ofertei de servicii și programe, precum și implicarea pertinent a acestora în activitatea de gestionare și administrare eficientă a treburilor publice ale țării.
    Alianța de Centru Stânga sprijină respectarea prevederilor constituționale și a drepturilor dobândite prin lege, asigură promovarea unor inițiative legislative în domeniul pensionarilor militari, asigură protecția socială a cadrelor militare în reyervă și în retragere în vederea asigurării unor condiții de viață decentă. Protocolul mai prevede sprijinirea și consilierea în materie de acordare a asistenței sociale pentru pensionarii militari dar și pentru soți/soții ai acestora, la cerere.
    Prin semnarea acestui protocol de colaborare și parteneriat, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere “Alexandru Ioan Cuza” va colabora cu structurile Alianței de Centru Stânga (PSD+UNPR) pentru eficientizarea comunicării între acestea și cadrele militare în rezervă și în retragere, elaborarea de propuneri de soluționare a problemelor specifice, organizarea de acțiuni comune pentru cultivarea tradițiilor poporului și a armatei române.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. col.(r) Liviu Dragulescu9 decembrie 2012 la 11:25

      Draga anonimule,
      Sa inteleg din cele ce spui tu ca ca vor fi sprijiniti doar pensionarii din ANCMR iar cei din SCMD vor fi stigmatizati? Este o treaba pe care imi vine tare greu sa o inteleg. Eu sunt membru al ANCMR dar totodata fac parte si din SCMD. Si este normal sa imi pun fireasca intrebare: care jumatate din mine va fi sprijinita si consiliata in urma acelui protocol si care este stigmatizata si tepuita pentru apartenenta la SCMD?
      Mai camarazilor!!! Oare este chiar asa de greu de inteles ca marea majoritate a sindicalistilor sunt si membrii ANCMR si cea mai mare parte a membrilor ANCMR fac parte si din sindicat? Este chiar asa de greu de inteles ca aceiasi pensionari, cu mici exceptii, ne regasim in ambele organisme?

      Ștergere
  3. A P E L
    Biroul Permanent Central şi Aparatul său de Lucru adresează tuturor cadrelor militare în rezervă şi în retragere din cadrul A.N.C.M.R.R. îndemnul ca la 9 decembrie 2012, când vom trăi un important eveniment politic naţional – alegerile parlamentere – să participe cu toţii la vot şi să acorde votul candidaţilor în funcţie de opţiunile fiecăruia, celor care au în programul lor, în atenţie, problemele pensionarilor militari şi asigurarea stabilităţii ţării pe toate planurile, pentru binele tuturor românilor, ADICA PSD+UNPR ???.

    RăspundețiȘtergere

  4. Revoluţionarii vor primi în această lună indemnizaţiile restante
    6 Decembrie 2012 -
    Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat că în decursul lunii decembrie 2012, un număr de aproximativ 5.500 de revoluţionari îşi vor primi indemnizaţiile restante, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.
    Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 53/2010 a fost prevăzută achitarea sumelor restante în trei tranşe, eşalonat, în anii 2012, 2013 şi 2014, în funcţie de cuantumul total al sumelor restante cuvenite.
    Pentru tranşa din 2012, numărul beneficiarilor este de aproximativ 5.500 persoane, pentru care se va plăti suma restantă de aproximativ 159.000.000 lei.
    Eşalonarea vizează exclusiv drepturi restante - indemnizaţiile reprezentând drepturi lunare au fost şi sunt achitate în mod curent.
    În ceea ce priveste indemnizaţiile unor categorii de revoluţionari, care nu s-au acordat în anul 2012 conform Legii nr. 283/2011, acestea nu se acordă nici în luna decembrie 2012, asa după cum dispune această lege.
    Drepturile avute în vedere sunt indemnizaţii cuvenite revoluţionarilor sau, după caz, urmaşilor acestora, în temeiul Legii nr. 341/2004 a recunoştinţei faţă de eroii – martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, cu modificările şi completările ulterioare.
    Potrivit legii, aceste drepturi se acordă de la data de întâi a lunii următoare depunerii cererii şi a documentaţiei necesare la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, indiferent de data la care urma să fie emis certificatul care recunoştea această calitate, respectiv acordarea tipurilor de indemnizaţii acordate potrivit legii.
    STUPOARE
    DESCHID TELEVIZORUL. RTV. FUNDAL SIGLA USL. IN FATA, LA MASA, STUPOARE CRIN ANTONESCU, PONTA, OPREA!
    CUM POATE STA ANTONESCU LÂNGĂ OPREA?
    DOMNILOR PONTA SI ANTONESCU, L-ATI ADUS PE OPREA IN USL. DEMISIA, VA ROG!
    DOMNULE CORNEL DOBRITOIU, VA ROG PRELUATI COMANDA!
    DOMNUL RARES MANESCU CE ATITUDINE ARE?
    DOMNUL MIRCEA DOGARU CE PĂRERE ARE?
    cdor.MARIAN NICOLAE

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.dsclex.ro/legislatie/2012/noiembrie2012/mo2012_800.htm#hg1124

    Hotarârea Guvernului 1124/27.11.2012-Monitorul Oficial 800/28.11.2012
    privind desfiintarea Spitalului Orãsenesc Darabani si reorganizarea Spitalului Judetean de Urgentã Mavromati Botosani

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 174 alin. (3) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    Art. 1. - (1) Se aprobă desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Darabani, judeţul Botoşani, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în oraşul Darabani, str. Ion Vodă nr. 1, al cărui management a fost preluat de către Consiliul Judeţean Botoşani.

    (2) Desfiinţarea spitalului prevăzut Ia alin. (1) se realizează prin reorganizarea acestuia ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în municipiul Botoşani, str. Marchian nr. 11, judeţul Botoşani, al cărui management a fost preluat de către Consiliul Judeţean Botoşani.

    (3) Reorganizarea prevăzută la alin. (2) nu implică majorarea numărului de paturi alocat judeţului Botoşani prin Planul naţional de paturi.

    Art. 2. - Structura organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, rezultată în urma reorganizării prevăzute la art. 1 alin. (2), se aprobă prin act administrativ al conducătorului instituţiei, cu avizul Ministerului Sănătăţii, în condiţiile art. 174 alin. (5) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    Art. 3. - (1) Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii sanitare prevăzute la art. 1 alin. (1) se preia de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

    (2) Personalul tehnic-economic-administrativ şi de întreţinere care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii sanitare prevăzute la art. 1 alin. (1) se preia de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, cu încadrarea în normativul de personal, sau, după caz, se redistribuie la alte unităţi sanitare.

    Art. 4. - Patrimoniul unităţii sanitare prevăzute la art. 1 alin. (1), stabilit pe baza bilanţului contabil de închidere la data predării-preluării, însoţit de balanţa de verificare sintetică, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie, colturile de execuţie întocmite pe fiecare sursă de finanţare şi celelalte anexe, inclusiv cele care se întocmesc la finele anului, potrivit normelor în vigoare, se preia de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani prin protocol de predare-preluare încheiat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    Art. 5. - La data expirării termenului prevăzut la art. 2 se abrogă numărul curent 65 de fa rubrica „Judeţul Botoşani” din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 529/2010 pentru aprobarea menţinerii managementului asistenţei medicale la autorităţile administraţiei publice locale care au desfăşurat faze-pilot, precum şi a Listei unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se menţine managementul asistenţei medicale la autorităţile administraţiei publice locale şi la Primăria Municipiului Bucureşti şi a Listei unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se transferă managementul asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale şi către Primăria Municipiului Bucureşti, publicată în Monitorul Oficial al României. Partea I, nr. 385 din 10 iunie 2010, cu modificările şi completările ulterioare.

    PRIM-MINISTRU
    VICTOR-VIOREL PONTA

    Ministrul administraţiei si internelor,Mircea Duşa
    p. Ministrul delegat pentru administraţie,Constantin Cătălin Chiper,
    Ministrul sănătăţii,Raed Arafat
    ministrul finanţelor publice,Florin Georgescu

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.dsclex.ro/legislatie/2012/noiembrie2012/mo2012_800.htm#hg1132

    Hotarârea Guvernului 1132/27.11.2012 - Monitorul Oficial 800/28.XI.2012
    privind desfiintarea unor unitati sanitare publice cu paturi pentru care managementul asistentei medicale a fost transferat catre autoritatile administratiei publice locale din judetul Mehedinti

    GUVERNUL ROMÂNIEI

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 174 alin. (3) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    Art. 1. - Se aprobă desfiinţarea următoarelor unităţi sanitare publice cu paturi, cu personalitate juridică, pentru care managementul asistenţei medicale a fost transferat către autorităţile administraţiei publice locale, ca urmare a aprobării acestora prin Hotărârea Consiliului Local al Oraşului Vânju Mare nr. 17/2012, respectiv Hotărârea Consiliului Local al Oraşului Strehaia nr. 38/2012:

    a) Spitalul Orăşenesc Vânju Mare, cu sediul în oraşul Vânju Mare, Str. Rahovei nr. 6, judeţul Mehedinţi, al cărui management a fost preluat de Consiliul Local al Oraşului Vânju Mare;

    b) Spitalul Orăşenesc Strehaia, cu sediul în oraşul Strehaia, Str. Republicii nr. 159, judeţul Mehedinţi, al cărui management a fost preluat de Consiliul Local al Oraşului Strehaia.

    Art. 2. - Componentele bazei materiale achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat sau cu credite externe garantate de Guvern şi celelalte componente ale bazei materiale, care se încadrează în prevederile art. 1 alin. (1) tezele a două şi a treia din Ordonanţa Guvernului nr. 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 99/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi care se află în administrarea unităţilor sanitare prevăzute la art. 1, se dau în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, unitate sanitară publică cu paturi din judeţul Mehedinţi, care le va prelua prin protocol de predare-preluare, semnat de direcţia de sănătate publică a judeţului, în numele statului, şi de unitatea respectivă, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    Art. 3. - La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, la anexa nr. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 529/2010 pentru aprobarea menţinerii managementului asistenţei medicale la autorităţile administraţiei publice locale care au desfăşurat faze-pilot, precum şi a Listei unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se menţine managementul asistenţei medicale la autorităţile administraţiei publice locale şi la Primăria Municipiului Bucureşti şi a Listei unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se transferă managementul asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale şi către Primăria Municipiului Bucureşti, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 385 din 10 iunie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, numerele curente 229 şi 230 de la rubrica „Judeţul Mehedinţi” se abrogă.


    PRIM-MINISTRU,
    VICTOR-VIOREL PONTA


    Contrasemnează:
    Ministrul administraţiei şi internelor,Mircea Duşa
    p. Ministrul delegat pentru administraţie,Constantin Cătălin Chiper,
    secretar de stat
    Viceprim-ministru, ministrul finanţelor publice,Florin Georgescu


    Bucureşti, 27 noiembrie 2012.
    Nr. 1.132.


    RăspundețiȘtergere
  7. Dan Cristian Popescu ,presedintele organizatiei PNL sect.2, un tanar de mare caracter,a fost linsat de conducerea PNL pentru ca il concura pe Ontanu la alegerile locale.Ontanu a fost singurul primar de sector care de fapt nu a avut nici un fel de concurenta .D-nul Frunosu , a candidat din partea PNL numai de forma,pentru ca PNL nu la ajutat de nici un fel si chiar daca nu a fost sprijinit de PNL a obtinut 30% din voturi.D-nul Frunosu nu a castigat alegerile locale la sect 2 pentru ca practic nu a fost cunoscut de locuitorii acestui sector.Chiar daca marea majoritate a locuitorilor sect 2 doreau sa scape de acest Ontanu practic cu ajutorul USL a ajuns primar si la al patrulea mandat.Dan Cristian Popescu il zdrobea definitiv pe acest PACALICI,pe nume Ontanu.Ne vaitam ca nu avem oameni valorosi.Oamenii tineri si valorosi nu au loc sa treaca de aceasta MAFIE care stapaneste astazi ROMANIA. Ontanu,acest MINCINOS cred ca va distruge complet sect 2 in cei patru ani de guvernare,cat v-a conduce primaria sect 2- vai de capul locuitorilor sect 2- poate v-a veni un cutremur si ne v-a scapa de el.Numai Dumnezeu ne mai poate scapa de acesti mafioti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ba da prosti mai sunteti voi rezervistii daca credeti ca o sa va dea ceva in plus la pensie Ponta si Antonescu. Eu macar cand v-am taiat pensiile, v-am spus dinainte ca sa fiti pregatiti. Astia nici nu va dau nimic, nici nu va respecta. TB

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marinare, ciocul mic si joc de glezna, sau matroz ce esti mai trage o cinzeaca. Un comandant suprem ca tine l-as impusca primul, "javra ordinara" ce esti.

      Ștergere
  9. De ce sunteti invidiosi? Daca el "se iubeste pe ea" si ea "se iubeste pe el" ? Doi prosti, dar nu coteaza, nu sunt singurii..

    RăspundețiȘtergere
  10. Votati PRM-ul care a scapat de ANIMAL(WCT). Asa le dam o palma hotilor.

    RăspundețiȘtergere
  11. 5.000 de revoluţionari primesc fiecare câte 30.000 de lei de Crăciun. Cât de corectă este pomana USL? | DEZBATEREA ZILEI
    Autor: Sorin Breazu
    Cu toate că sistemul bugetar nu se bucură de salarii importante, guvernarea USL a decis să recompenseze 5.500 de revoluţionari cu o sumă totală de 35 de milioane de euro. Ponta vrea să dea milioane de lei și revoluționarilor participanți .Informaţia a fost prezentată de jurnalistul Robert Turcescu, care a prezentat un document semnat de secretarul general al Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale, Tomiţă Murgoci. Revoluționarii nu vor să le fie tăiate indemnizațiile.Acesta cerea caselor judeţene să transmită într- o singură zi, adică pe 28 noiembrie, ora 16.00, numărul exact al revoluţionarilor şi sumele aferente care ar trebui plătite între 2012 şi 2014.
    Victor Ponta le dă revoluționarilor indemnizațiile înapoi.În document se menţiona că sumele aferente anului 2012 vor fi acordate în luna decembrie. Numărul beneficiarilor acestei măsuri anunţate de premierul Victor Ponta este de 5.500 de persoane, care au depus cerere pentru obţinerea certificatului de revoluţionar între 2004 şi 2010. Boc a cerut verificarea indemnizaţiilor pentru revoluţionari.Pentru că nu existau bani, Guvernul Boc a reeşalonat plăţile pentru 2012, 2013 şi 2014, prin Ordonanţa 53 din 2010. Într-o mişcare “de campanie electorală”, guvernanţii au decis să le facă un cadou revoluţionarilor, care vor primi câte 30.000 de lei până pe 7 decembrie.
    REVOLUȚIONARII USL primesc bani de la Guvern. Profesorii și pensionarii mai așteaptă. Ce părere aveţi despre decizia guvernanţilor? Credeţi că este corectă, având în vedere că restul bugetarilor trăiesc de pe o zi pe alta?
    Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbaterea pe tema baniilor pe care USL îi face cadou revoluționarilor.

    Hotărâre de guvern pentru veteranii de război.În şedinţa de Guvern de pe 4 decembrie, s-au adoptat mai multe Hotărâri de guvern.Una dintre ele se referă la majorarea ajutorului anual acordat veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat, pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.Conţinutul acestei Hotărâri este redat mai jos:
    HOTĂRÂRE privind stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat.
    Prin Hotărârea de Guvern se majorează ajutorul anual acordat acestor categorii de populaţie de la 200 la 230 de lei. Această majorare este motivată de creşterile de preţuri la mărfurile nealimentare şi la servicii în 2012 faţă de 2011.
    De acest ajutor va beneficia un număr de 36.836 persoane, din care 34.975 plătite de MMFPS, 957 persoane plătite de MAPN, 902 persoane plătite de MAI şi două persoane plătite de SRI.
    ATAT VALOREAZA UN VETERAN DE RAZBOI=230 LEI/LUNA IAR UN ASISTAT SOCIAL FOST PENSIONAR MILITAR I SE PREGATESTE MAREA “PENSIE”DE 350 DE LEI/LUNA DEOARECE NU AU FOST CONTRIBUTORI LA SISTEM ,IN VREME CE PENTRU VAJNICII “REVOLUTIONARI”DE CARTON LI SE OFERA 30.000 DE LEI.
    BRAVOS SI HALAL NATIUNE.!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. SCMD nu mai conteaza.Imi pare rau ca mi-am pus speranta in sindicat si am pierdut timp sa-mi recuperez pensia cu desartaciunile lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nene Bacaoane, nici nu stii mata ce mult va conta, de acum incolo, SCMD-ul!
      Tine aproape de SCMD ca sa nu ratacesti!

      Ștergere
  13. BANI IN PLUS DE SARBATORI – Judecatorii si procurorii de la MJ, MP, ICCJ si CSM, care au de incasat drepturi banesti restante mai primesc o transa pana la sfarsitul anului. Guvernul a suplimentat bugetele institutiilor pentru plata titlurilor executorii care au ca obiect acordarea drepturilor salariale aferente anului 2012

    Miercuri, 5 decembrie 2012 16:45 | Scris de Elena DUMITRACHE .PENTRU VAJNICII INJUSTITIARI “CONSTITUTIONALI”, GUVERNANTII AU PREGATIT TRANSE DE 5000 DE LEI/LUNA DE FIECARE , CARE SA STINGA SUMELE DE 2 MILIARDE DE MAGISTRAT, CU CAT LE-AU FOST MARITE SALARIILE CU 40%, IN PLINA CRIZA , CAND TUTUROR CELORLALTI BUGETARI LI SE TAIA SALARIILE CU PESTE 25% IAR PENSIILE FOSTE MILITARE CU 30% IN MEDIE.
    Bugetele Ministerul Justitiei, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ministerului Public si Consilului Superior al Magistraturii vor fi suplimentate de Guvernul Romaniei pentru plata titlurilor executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar. Mai exact, in sedinta de Guvern de marti, 4.12.2012, Ministerul Justitiei a propus suplimentarea bugetelor institutiilor amintite, sumele de bani fiind necesare pentru efectuarea platilor aferente trimestrului IV al anului 2012, adica 25% din totalul sumei datorate pentru acest an. Totodata, Executivul a aprobat si modificarea modului de decontare a drepturilor de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, urmand ca decontarea sa se faca, pentru cei care au domiciliul in alta localitate, prin raportare la distanta efectiva parcursa pentru deplasarea la si de la locul de munca pentru cei.
    Prezentam mai jos comunicatul de presa al Ministerului Justitiei din data de 4.12.2012, in care se anunta majorarea bugetelor Ministerului Justitiei, ICCJ, Ministerului Public si CSM pentru plata titlurilor executori ale personalului din sectorul bugetar:

    RăspundețiȘtergere
  14. “La propunerea Ministerului Justitiei, Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de marti, 04 decembrie 2012, suplimentarea bugetelor Ministerului Justitiei, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ministerului Public si Consiliului Superior al Magistraturii pentru plata titlurilor executorii prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.
    Astfel, potrivit OUG 71/2009 cu modificarile si completarile ulterioare, plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2011, se realizeaza dupa o procedura de executare, potrivit careia in anul 2012 autoritatile si institutiile publice debitoare au obligatia de a plati 5% din valoarea titlului executoriu, in 4 transe egale. in aceste conditii, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului M.J. si a celoralte institutii mentionate cu sumele necesare efectuarii platilor aferente trimestrului IV al anului in curs (adica un procent de 25% din totalul sumei datorate pentru anul 2012).
    De asemenea, printr-un alt act normativ, Executivul a aprobat modificarea Hotararii Guvernului nr. 1398/2007 privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare in sensul ca decontarea se va face prin raportare la distanta efectiv parcursa pentru deplasarea la si de la locul de munca atunci cand acesta are domiciulul in alta localitate”.
    MJ vrea ca bugetele instantelor din tara vor fi transferate la ICCJ pana la 1 ianuarie 2014
    Pe de alta parte, in sedinta Guvernului de marti, 4.12.2012, s-a decis, in urma unei analize efectuate de Ministerul Justitiei, amanarea termenului in care sa fie transferat bugetul instantelor din tara catre Inalta Curte de Casatie. Analiza Ministerului Justitiei releva ca este necesar ca transferul bugetelor sa fie realizat in etape, in baza unui calendar, in asa fel incat sa nu fie necesara luarea unor masuri administrative. Prezentam comunicatul Ministerului Justitiei: “La nivelul Ministerului Justitiei, a fost realizata o analiza aprofundata a realitatilor practice cu care s-ar confrunta sistemul judiciar in conditiile realizarii transferului bugetului instantelor si atributiilor aferente de la Ministerul Justitiei la Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-o singura etapa si fara a fi luate in prealabil anumite masuri administrative. Urmare acestei analize, s-a constatat ca cea mai adecvata modalitate prin care sa fie realizat acest transfer este aceea a preluarii etapizate, in baza unui calendar anume stabilit de reprezentanti ai Ministerului Justitiei, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Consiliului Superior al Magistraturii. Avand in vedere situatia existenta, termenul de aplicare a dispozitiei legale a fost prorogat pana la 1 ianuarie 2014”.

    RăspundețiȘtergere
  15. cotidianul
    Profesorii vor avea o lege de salarizare doar a lor
    De anul viitor, profesorii vor avea lefuri mai mari şi o lege specială de salarizare, pentru ca aceştia să nu mai fie printre bugetarii cu cele mai mici salarii din România. Noul contract colectiv de muncă, promis de ministrul Educaţiei, prevede şi prime de instalare, salarii în plus la pensionare, dar şi de majorări salariale. Iar de luna aceasta, veniturile profesorilor devin confidenţiale.
    Profesorii vor avea o lege de salarizare doar a lor. Ministrul Educaţiei s-a obligat ca să o trimită în Parlament până în luna martie. Prin noul contract colectiv de muncă, salariile profesorilor sunt trecute la secret.
    MILITARII SUNT DEJA ASIMILATI CU CIZMARII, CROITORII, INSTALATORII, SI PENTRU EI NU S-A ZBATUT NIMENI SA INTRODUCA GRUPA 0 IN CLASIFICAREA OCUPATIILOR , ASA CUM A FOST STABILIT DE LA 01.01.2011, IN TRATATUL DE ADERARE NATO/UE, BA MAI MULT GUVERNANTII SAU LUPTAT SA DESFIINTEZE LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT PENTRU MILITARII DE CARIERA SI PASTRAREA EI PENTRU BRAVII MAGISTRATII MILITARI, INCALCAND IN ACEST MOD CRITERIILE J.A.A.I. ALE SPATIULUI SHENGEN, DAR CE MAI IMPORTA????
    PRIN PROMISIUNILE DESARTE FACUTE DE USL, SE VEDE TREABA CA ARMATA ROMANIEI NU MAI REPREZINTA ABSOLUT NIMIC IN OCHII LOR.
    Referitor la intrebarea d-voastra la un comentariu anterior va precizez urmatoarele;
    -vor mai fi pensii micsorate care vor apare pe masura ce se vor rezolva contestatiile,deoarece actualele decizii au fost emise, pe picior ,in timp foarte scurt de catre personal luat cu japca de prin unitati sau dintre rezervisti, personal care in momentul de fata a degajat si nu isi asuma raspunderea emiterii unor decizii gresite.
    -Eu am beneficiat de trei decizii emise cu ocazia re ,re, re si toate trei gresite.Am facut contestatii,au uzat de tot ce mi-a fost la indemina insa pina in prezent dupa opt luni niciun rezultat.La CSP nimeni nu te poate lamuri cum stau lucrurile.
    Un singur lucru este cert.Contestatiile aproximativ 70 000 la numar sunt rezolvate de o singura comisie formata din vreo trei membri. Au rezolvat pina acum aproximativ 3000 contestatii.
    Parerea mea ca pina nu vor rezolva toate contestatiile nu se vor aventura sa dea aceasta ordonanta.
    Dupa rezolvarea contestatiilor lucrurile vor sta altfel ,cele 30 000 pensii micsorate ar putea sa fie 40 000, altele sa creasca mai mult decit sunt actualmente,nimeni nu stie rezultatul final si care o sa fie efortul bugetar care sa sustina ordonanta.
    De ce d-nul ministru nu cere rezolvarea de urgenta a contestatiilor???
    Daca ne referim la modul de calcul apensiilor militare in baza L.164 ...

    In discutie este o lege a salarizarii ... Culmea este ca ... legea este in vigoare dar nu se aplica . Adica se aplica toate prevederile ei dar salariul/solda nu poate fi mai mare ca cel de la 31.12.2009 (inainte de L.284/2010 a fost L.330/2009 - tot de salarizare unitara) . Prin L.330/2009 ,preluat si in L.284/2010 , SOLDA DE MERIT a disparut ca element al soldei (scrie pe undeva ca solda/salariul de merit este cuprins in salariul/solda functiei de baza) .
    Gata ! Nu mai exista solda de merit !
    Cei care au avut-o , au avut-o ! Viitorimea n-o mai are !
    Deci "orsicind" ar fi iesit la pensie impricinatul , cind i s-ar fi facut corelarea pensiei cu solda celui in activitate ... baza de calcul nu mai avea cum sa cuprinda ceva ce militarul in activitate nu mai primeste ...
    Daca ne referim la modul de calcul "contributionist" se aplica chestia cu "...pe anii respectivi..."

    RăspundețiȘtergere
  16. DOMNULE DOGARU, NE-ATI PROSTIT ALATURI DE USL , CA MIINE SE VA DA OUG DE REVENIRE A CUANTUMULUI PENSIILOR TAIATE ILEGAL, DEOARECE ASA S-A NEGOCIAT CU USL SI ERA PREVAZUT IN PROTOCOLUL SEMNAT DE USL CU SCMD !!!
    REZULTATUL ?? NIMIC AZI , DAR POATE MIINE IN ANUL 2050.
    CE DULCE ESTE TEAPA USL SI TARE O SA VOTEZ CU EI TOT "MIINE", SI ACUMA MA GRABESC CA MIINE, SA ACHIT COTIZATIA LA SINDICAT, DEOARECE AZI AM TOT -39% DIN PENSIE TAIATA IAR DESPRE DECIZIILE INSTANTELOR DE JUDECATA ALE CELOR PESTE 700 DE MEMBRI AI SCMD , DOAR IN VISE SE VA MAI POMENI. DESPRE O ALTA LEGE A PENSIILOR MILITARE DOAR LA SFANTUL ASTEAPTA. SA VOTEZ PE DL. CINDREA DE LA USL-SIBIU CARE A FOST INITIATOR AL PROIECTULUI DE LEGE DE REVENIRE A CUANTUMULUI PENSIILOR TAIATE APROBAT IN SENAT SI TOT EL A SEMNAT PENTRU ANULARE IN 13 IUNIE 2012 LA CAMERA DEPUTATILOR SI PRIN SEMNATURA LUI CA SEF AL COMISIEI DE MUNCA DIN CAMERA DEPUTATILOR ?? SI A SECRETARULUI DE COMISIE , DEPUTATUL USL , ADRIAN SOLOMON??
    PSD+UNPR A SEMNAT PE 1 DECEMBRIE UN ALT PROTOCOL CU ANCMRR, IN CARE SE INTELEG SA NU MAI UMBLE NICIODATA LA PENSIILE SMENARITE SI NICI SA NU SE MAI ELABOREZE VREO ALTA LEGE A PENSIILOR MILITARE.
    SCMD SI PNL AU LUAT CEA MAI MARE TEAPA DE LA VICTORAS PROMITATORUL SI DE LA CUMATRUL GOPREA .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sustin punctul de vedere exprimat.Adio pensii in cuantumul din dec.2010,precum si rambursarea difrentelor retinute in 2012.Ne-ati "aburit"cu promisiuni alde Ponta si Antonescu.D-le Dogaru,am sa astept ziua cand ve-ti putea sa exprimati un punct de vedere sincer la toata aceasta minciuna ce ati acceptat-o si ne-ati determinat sa o inghitim.Vom vota in data de 09.12.2012 si va vom spune "adio" SCMD"jucator"!

      Ștergere
    2. Sustin punctul de vedere exprimat.Adio pensii in cuantumul din dec.2010,precum si rambursarea difrentelor retinute in 2012.Ne-ati "aburit"cu promisiuni alde Ponta si Antonescu.D-le Dogaru,am sa astept ziua cand ve-ti putea sa exprimati un punct de vedere sincer la toata aceasta minciuna ce ati acceptat-o si ne-ati determinat sa o inghitim.Vom vota in data de 09.12.2012 si va vom spune "adio" SCMD"jucator"!

      Ștergere
    3. Domnule Col. (MAI) Banceanu ne-ai innebunit pe toti cu plansetele dumitale! Nu cumva esti cu portocalii?

      Planton 1, Schimbul 2

      Ștergere
  17. Domnilor, aveti posibilitatea, prin metode specifice, sa verificati legaturile domnului Dogaru cu avocatii care ne-au reprezentat in instante. Ce veti gasi? Surpriza..................

    RăspundețiȘtergere
  18. Numai la bani va este gandul, aveti 40 de ani si vreti pensii de 2500 ron , sa va fie rusine , mergeti la munca puturosilor. pe timp de criza pensiile militarilor s-au marit , fondul de pensii este cu 30 la suta mai mare si vreti sa se mareasca si penru cei carora le-au scazut cu foarte putin. Rusine pensionari de tot rasul , faceti armata de ras.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ti-e rusine mai macatorule de rahat?tie iti mai da mata si tactu cate ceva dar altii?da-le tu de munca mai nazistule!

      Ștergere
  19. Basistule, mars la munca! "Foarte putin" sa-i scada pensia ma-tii! 1000 de lei in minus este "foarte putin"? Voi ati distrus si dezbinat aceasta tara!

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunt un cetatean cu drept de vot si nu sunt inregimentat in nici un partid politic.
    Cu gandul la viitorul copiilor si nepotilor, am datoria sa nu tac, sa va spun ce am de spus.
    Romania noastra este in momentul de fata pusa la pamant de "asasinii economici si politici". Trebuie sa o salvam !
    Sa nu lasam sa fie sfasiata si ucisa.
    Acesti "asasini" vin la portile noastre, in ajunul alegerilor parlamentare, cu o sticla de ulei si o punga de orez, sa ne cumpere voturile.
    Ca apoi sa devina stapanii nostrii, sa ne subjuge cu dispret si sa ne fure timp de patru ani si sa jefuiasca tara, sa- si faca de cap, in loc sa reprezinte vointa poporului, cum au promis.
    CAMARAZI !
    Acum este momentul sa alegem si sa inlaturam neghina din graul pe care il vom semana pe 9 decembrie.
    In acea zi, va trebui sa mergem toti la vot si sa punem stampila nu pe cei care au vrut sa ne cumpere, ci pe cei pe care ii stim seriosi si capabili sa faca ce trebuie pentru tara si pentru viitorul copiilor.
    Nu votati sarlatani pusi pe capatuiala si nici infractori care vor sa scape de puscarie.
    Votati oameni cinstiti, inteligenti, patrioti si competenti, si nu votati indivizi destabilizatori de tara!
    EU SUNT,DOMNILOR POLITICIENI, CEL CARE IN 24 IANUARIE 2011 A PARTICIPAT LA
    APRINNDEREA SCANTEII DEMITERII GUVERNULUI BOC SI MRU!
    EU SUNT,DOMNILOR POLITICIENI, CEL DATORITA CARUIA SUNTETI DEPUTATI SAU SENATORI!
    EU SUNT,DOMNILOR POLITICIENI, CEL CARE A VOTAT USL LA ALEGERILE LOCALE SI PENTRU
    DEMITEREA LUI BASESCU!
    EU SUNT,DOMNILOR POLITICIENI, CEL PE CARE IL MINTITI DE OPT LUNI DE ZILE CA IL
    REPUNETI IN DREPTURI!
    EU SUNT,DOMNILOR POLITICIENI, CEL DE LA CARE ASTEPTATI SA VA VOTEZE SA AJUNGETI
    DEPUTAT SAU SENATOR!
    EU SUNT,PTR.CA ROMANIA SA NU DEVINA A LOR,SA INTRAM IN" LEGITIMA APARARE",
    CAT MAI PUTEM RESPIRA,VORBI SI PRIVI!
    HAIDETI FRATILOR SA NE LUAM TARA INAPOI !
    CU STIMA,
    COLONEL "MILITAR VETERAN",CU PROCES PE ROL IN INSTANTA.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sustin punctul de vedere al dumneavoastra si sunt intrutotul de acord cu acesta!

      Ștergere
    2. Doua lucruri sint infinite ,universul si prostia,dar de primul nu sint sigur..........

      a.einstein

      Ștergere
  21. Onţanu şi oprea sunt nişte bandiţi care au distrus armata romană! Dumnezeu să-i odihnească în pace pentru ce au făcut!

    RăspundețiȘtergere
  22. Vreme rea de alegeri. Cod portocaliu, aranjamentul lui Basescu, mai putini la vot.

    RăspundețiȘtergere
  23. Aveti grija la DIVERSIUNEA lansata prin aceste comentarii de ultima zi inainte de alegeri.Este o strategie mirsava prin care postaci ARD-isti preiau de pe forumurile noastre comentariile colegilor in care se insereaza argumentatii de vot impotriva USL,in plus se posteaza tot soiul de facilitati acordate altor categorii socio-profesionale PENTRU A PROVOCA INDIGNARE IN RINDUL MILITARILOR PENSIONARI si ai determina sa nu voteze cu USL. Nu cadeti in CAPCANA acestor impostori si votati varianta cea mai buna pentru SCMD si membrii sai, singura entitate pina acum care macar incearca sa indrepte lucrurile si batjocura la adresa pensionarilor fosti militari PROVOCATE DE PDL si gastile lor .Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  24. Pana unde merge nesimtirea basescului!!!
    Iata ce am gasit astazi:
    Băsescu: ”Nu eu am fost huiduit, ci armata, deoarece a omorât oameni de-a lungul istoriei”
    01 decembrie 2012 Dan Panaet 3 comentarii

    Băsescu a explicat astăzi că nu el a fost fluierat la defilarea de Ziua Națională, ci Armata Română, deoarece a omorât o mulțime de oameni de-a lungul timpului.
    ”Nu cred că huiduielile și fluierăturile îmi erau adresate. De ce m-ar fluiera lumea pe mine? Că am apărat statul de drept și am luptat împotriva mogulilor și a grupurilor de interese? Sunt sigur că oamenii prezenți și-au exprimat dezaprobarea față de faptele oribile comise de armată, care de-a lungul istoriei a omorât mii de oameni și a invadat teritorii străine. Nu vreau să răsucesc cuțitul în rană, dar știați că la Grivița soldaților români li s-a ordonat să tragă?” a declarat Traian Băsescu.
    Președintele a atras atenția că oamenii din care e compusă armata sunt extrem de periculoși, întrucât poartă armă asupra lor și sunt antrenați să ucidă. ”Nu-i condamn deloc pe românii care au huiduit atunci când am primit onorul armatei. E vorba de o armată care, țin să vă amintesc, a trecut peste cadavre ca să-și atingă scopurile”, a încheiat Băsescu.

    RăspundețiȘtergere
  25. Au castigat U.S.L.cu 58% sa-i vad cu ordonanta!Deja ne-au uitat ca au sacii in caruta,sunt tari!Nu da PONTA nimic pentru pensionarii militari!Se aliaza cu U.D.M.R.,U.N.P.R.,+tradatorii din P.D.L.,deci cu cei care ne-au FURAT pensiile!Ce sa mai asteptam?Sa traiasca S.C.M.D.sa le putem plati COTIZATIILE !URAAA URAAA URAAA!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va faceti iluzii desarte! Politica romaneasca va continua in aceeasi maniera ca dupa 1989. Cu siguranta ca romanii, nu dau nici o importanta faptului ca in 09.12.2012 s-au organizat si 2 referendumuri zonale: unul pentru golirea tarii de rezerva de aur (Rosia Montana) si unul pentru gazul de sist (Constanta). Dar...in gandirea noastra sublima, aceste lucruri sunt niste maruntisuri neobservabile fata de "marirea pensiilor". Suntem pe cat de orbi, pe atat de absurzi ca sa nu spun altfel! In rest, sanatate!

      Ștergere
  26. ponta sa nu indraznesti sa te aliezi cu udmr ca te-ai ars .sunt nascuti curve si tradatori asa ca te avertizez:fara spurcati .si inca ceva :atentie la gasca de hoti a lui oprea ,in fata te pupa in spate te f...e,asa la facut curva de masa ,sa pupe c...ul lui chioru ....atentie,dusmanul asculta

    RăspundețiȘtergere
  27. SA NU UITI…CA AI FOST ALES PE VOTUL MEU!
    1.Domnule parlamentar, senator sau deputat, indiferent de partidul din care faci parte, TE-AM votat sa ma reprezinti pe mine,nu pe tine!
    2.Votul meu nu este pentru interesul tau personal.Sa-mi demonstrezi ca ma reprezinti pe mine, cetateanul care ti-a dat votul, ridicandu-te de pe scaun si votand. Stai de vorba cu mine inainte de a vota.
    3.Sa ma intrebi,asa cum mai intrebat atunci cand mi-ai cerut votul, ce ma doare, daca din pensie pot sa-mi cumpar si medicamente si sa platesc si intretinerea, daca mai am loc de munca, daca mai am si alte nevoi, s.a..
    4.Daca partidul din care faci parte iti cere sa incalci legile tarii, sa contribui prin votul tau (si implicit al meu) la dezintegrarea statului national roman pe care ni l-au lasat mostenire stramosii, sa nu ma faci si pe mine partas, complice la tradare de neam si tara.
    5.Eu,cel care ti-a dat votul cu buna credinta, nu sunt de acord, sa-ti schimbi “culoarea” in alta culoare dupa ``CUM BATE VANTUL “.
    6.DACA MA TRIMITI LA MOARTE IN AFGANISTAN, IRAK, KOSOVO, BOSNIA, INTR-UN RAZBOI CARE NU ESTE AL MEU, RESPECTA-MA!
    7.EU, ALEGATORUL TAU,IMI RESPECT CU CREDINTA JURAMANTUL. TU,ALESULE ,SA ITI RESPECTI JURAMANTUL FATA DE MINE!
    8.EU, ALEGATORUL TAU, CARE TE PLATESTE, EU, CARE NU SUNT IN SLUJBA TA SI CARE TE-AM VOTAT CA TU SA FII IN SLUJBA MEA, ITI PROMIT CA VOI AVEA GRIJA CA UNUL CA TINE, CARE ISI INCALCA ANGAJAMENTELE, SA PLATEASCA IN FATA LEGII. NU VOI AVEA ODIHNA PANA CAND NU VEI RASPUNDE, ORIUNDE TE VEI AFLA.
    CA BUN CRESTIN CE SUNT, EU, ALEGATORUL TAU, ITI SPUN CA UIT DAR NU TE VOI IERTA!
    CU RESPECT,
    COLONEL“MILITAR VETERAN”

    RăspundețiȘtergere

Jaful sistematic al economiei nationale romanesti din ultimele doua decenii