miercuri, 18 ianuarie 2012

Strategia PDL pentru calmarea protestelor anti-Băsescu



Puterea a renunțat la planul de a reprima în forță manifestația anti-Băsescu din Piața Universității. Evaluările serviciilor secrete care au confirmat larga susținere populară pentru demiterea lui Băsescu și Boc au obligat strategii de la Cotroceni să treacă la planul B. Acesta este axat pe trei direcții: discreditarea manifestanților; fragmentarea protestului; epuizarea protestatarilor și stingerea pe cale naturală a fenomenului.
Manevre pentru discreditarea manifestanților
Pentru discreditarea manifestanților și delegitimarea protestului s-au folosit atât mesaje directe, cât și ale presei portocalii.
  1. Lideri PDL cu oarecare popularitate (Pinalti, Prigoană) sau parlamentari (Cotoi-Crevasă, Daniela Dumitru) au lansat jigniri la adresa mitingiștilor, dar și chemări la dialog(!). Ideea era să se minimizeze importanța protestului, dar să  se prezinte PDL ca o forță politică responsabilă, preocupată de calmarea ”străzii”.
  2. România Liberă a identificat un huligan care spune ” vrem să-l răsturnăm pe Băsescu ca să luăm certificate de revoluționar”.
  3. Adevărul analizează ”speciile” de protestatari, adică face o trimitere spre regnul animal, la fel ca Urban și viermii săi.
  4. Hotnews și Evenimentul Zilei contabilizează numărul arestaților și insistă pe aspectele violente ale mitingului.
Fragmentarea protestului
Puterea a început să infiltreze susținători printre protestatari, cu două mesaje cheie: ”Nu vrem politizare/toată clasa politică e la fel” și ”Nu avem pe cine pune în loc”. Mesajele sunt preluate și de presa aservită regimului. Vlad Mixich, în Hotnews, vizează segmentul intelectualilor anti-Băsescu, cultivat de multă vreme de presa cameleon (afișează poziții anti-Băsescu/anti-corupție/anti-sistem, dar doar de fațadă, pentru a se activa cu mesaje cheie în momentele critice pentru regim).  ”România la care visez e una fără culoare politică”, scrie Mixich, un vajnic propagandist al echipei Macovei- Tapalagă. EvZ atacă liderii PSD/PNL care au venit la miting. În presa portocalie se vorbește de confiscarea revoluției de către partide. Facebook-ul este plin de mesaje ale unor postaci care susțin că ”dacă prin absurd avem anticipate, pe cine punem în loc?”. Fragmentarea presupune:
  1. Îndepărtarea intelectualilor de la proteste, prin identificarea și prezentarea exagerată a unor elemente marginale din mulțime, în presa Puterii.
  2. Separarea protestatarilor de forțele politice care ar putea oferi ”ceva de pus în loc” și ar aduce un plus de manifestanți în Piață. Pentru asta se vor folosi atât propagandiști de studio (Ion Cristoiu îi reproșa lui Antonescu pripeala), cât și activiști infiltrați printre manifestanți.
  3. Respingerea sindicatelor de către aceeași activiști infiltrați în piață, dar și presiuni la nivelul liderilor sindicali, șantajați cu dosare etc. ca să nu sprijine oficial protestul. Idem cu așa zișii reprezentanți ai societății civile.
  4. Cumpărarea/amenințarea artiștilor care ar fi putut să vină în Piață, ca în 1990, pentru a menține atmosfera și a coagula mulțimile.
Epuizarea protestatarilor
  1. Puterea caută o soluție pentru a-l readuce pe Raed Arafat la Ministerul Sănătății, demonstrând astfel că a rezolvat situația care a declanșat conflictul. De altfel, propagandiștii regimului au circumscris protestele doar la situația din Sănătate.
  2. Traian Băsescu va lansa un mesaj de genul: m-am implicat prea mult, sperând să ajut, am tăcut în aceste zile ca să ascult societatea. Mi s-a dat o lecție! De acum, întâi voi explica reformele, apoi le voi aplica, doar cu sprijin popular etc.
  3. În Piață, dar și în societate vor fi lansate mesaje de tip ”aștia sunt românii, nu reușesc să facă nimic până la capăt”, ”nimănui nu-i pasă, noi stăm degeaba aici”, ”politicienii nu au soluții”, ”ne vedem la vot”, ”suntem prea puțini ca să contăm”, iar pe măsură ce numărul participanților scade, Puterea va începe să pretindă din nou că are sprijin popular, prin sondaje falsificate.

24 de comentarii:

  1. Azi ,Curtea Constitutioinala , a amanat deciza in privinta contestatiei depuse de opozitie cu privire le necontitutionalitatea legii privind comasarea alegerilor.Scenariu - Curtea Constitutionala admite contestatia depusa de opozitie si declara legea neconstitutional.Guvernul ia act si emite hotarire de guvern pentru organizarea alegerilor locale in prima duminica din luna mai iar alegerile paralmentare in prima duminica din luna noiembrie .Partidele politice intra in campanie electorala si conflictul se stinge pe cale naturala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, iar fostilor lucratori din informatii (dintre care sunt o multime membrii ai SCMD) nu le sunt straine astfel de manevre. Oamenii, cei multi din Piata Universitatii trebuie sa stie ca nici o miscare populara, oricat ar fi de spontana nu poate avea sanse de reusita fara un program clar, fara lideri politici, pt. ca guvernarea si administrarea unui stat este defapt politica. Daca puterea si-a infiltrat agenti de influenta in randul manifestantilor de ce n-ar putea face acelasi lucru si SCMD cu pensionari fosti ofiteri de informatii care sa-i faca pe demonstranti sa inteleaga ca acceptarea unor lideri politici este capitala pt. ca revendicarile lor sa aiba succes? Nu zic ca liderii din opozitie ar fi mai breji decat cei aflati in prezent la guvernare, insa obiectivul este INDEPARTAREA CANCERULUI PORTOCALIU prin orice mijloace (pasnice daca se poate), revenirea tarii la o stare de normalitate, repunerea Romaniei in pozitia de tara democratica si respectata peste hotare. Acest pirat chior m-a facut sa-mi fie rusine ca sunt roman cand am vazut ca toti sefii de state din UE ii intorc spatele, ca se plimba singur printre ei ca un caine de pripas, care se simte onorat cand unul sau altul ii intinde o mana protocolara si indiferenta. Domnilor colegi pensionari din Capitala, voi trebuie sa va asumati aceasta misiune, noi cei din provincie o facem deja, pt. ca, desi suntem pensionari datoria noastra fata de tara, fata de popor n-a intrat la pensie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A folosi membrii SCMD pentru manipularea manifestantilor si determinarea lor sa sustina un partid sau altul,este o idee la fel de bolnava si condamnabila ca tot ceea ce fac cei din conducerea actuala a ROMANIEI,adica presedinte,prim ministru si alti ciolanari adunatzi in cea mai rea dintre mezaliantele politice postdecembriste.
      Inseamna ca nu intelegi si nu respectzi deloc ceea ce vor cei care demonstreaza si asta ma pune pe ganduri stimate coleg de sindicat.
      Nu asa vom reusi sa indreptam lucrurile,incercand sa ne manipulam unii pe altii,ci actionand coerent,tactic si strategic.
      Doleantele cetatenilor exprimate prin aceste manifestatii sunt mult mai subtile si transcend partizanatul politic.
      Dar,ma rog fiecare face ce-i dicteaza constiintza,iar RATIUNEA mea imi spune ca cei din Piata Universitatzii si din celelalte localitati in care au iesit in strada vor un alt fel de a face politica,vor o reinstaurare a valorilor sociale,intr-un cuvant vor o REINVENTARE A DEMOCRATIEI in ROMANIA .
      Aceasta miscare neorganizata merita sa aiba sansa sa relanseze si sa potentzeze ideea de Societate Civila,care din pacate in Romania a sucombat cu vointa si acordul exponentilor/lideri mai vechi,Patapievivi,Doina Cornea,Dan Plesu,Ana Blandiana si multzi altzii ,care au abandonat-o in favoarea unor dregatorii politice sau politizate oferite de vremelnici guvernanti.
      Cam asta vor oamenii si trebuie sa realizeze aceasta miscare :

      Ceva NOU,
      SOMETHING DIFFERENT !

      DST

      Ștergere
    2. Dece sa fie Romania condusa de un partid politic in mod inevitabil? Putem alege (daca vor candida) si reprezentanti ai societatii civile ai SCMD sau ai altor sindicate etc fiindca votul UNINIMINAL inseamna tocma PERSOANE si nu PARTIDE. Nu au decat partidele sa faca COADA pe langa SCMD de exemplu pentru a fi bagate in seama daca SCMD reuseste sa-si schimbe optiunile cu obiectiv ALEGERILE SI CANDIDAREA LA LOCURILE DIN PARLAMENT.
      Calitatea si experienta de management corelata cu democratia specifica SOCIETATII CIVILA poate genera un GUVERN DE UNIUNE NATIONALA DAR DIN TEHNOCRATI sustinuti de cei din parlament (SCMD plus societatea civila, sindicate etc. ajunsi in parlament).
      Important este ca actuala putere PORTOCALIE sa DISPARA DIN PEISAJUL ROMANESC DEFINITIV SI IREVOCABIL.
      USL va fi "jucata" pe degete de puterea actuala in DIALOGUL SURZILOR si TIMPUL INSEAMNA BANI. Pentru fiecare ZI intarziere Romania se intoarce cu cel putin cate UN AN inapoi si FALIMENTUL ESTE TOTAL.
      Inca din luna Mai 2010 cand derapajele dictatoriale s-au amplificat fara precedent scriam: "SINGURA SOLUTIE pentru a depasi efectele dezastrului national actual creat cu multa IRESPONSABILITATE si sub incidenta faptelor penale de GENOCID si SUBMINARE A ECONOMIEI NATIONALE este CADEREA GUVERNULUI si DEMITEREA PRESEDINTELUI ca principali responsabili si ARESTAREA LOR IMEDIATA. Pe fondul acestor doua masuri RADICALE se pot aplica si celelalte masuri coercitive NUMAI si NUMAI daca celelalte doua puteri LEGISLATIVA si INDEOSEBI JURIDICA inteleg gravitatea momentului si necesitatea sanctionarii IMEDIATE A PUTERII EXECUTIVE. ... Depinde cat de POTENTE si neafectate de CORUPTIE sunt celelalte doua puteri chemate sa STOPEZE CALAMITATEA NATIONALA. Orice INTARZIERE este contraproductiva si da ragaz GASTILOR MAFIOTE din toate domeniile sa se opuna cu vehementa schimbarilor ..."
      Curtea Constitutionala TREBUIE DESFIINTATA fiindca s-a situat deja deasupra CONSTITUTIEI chiar CU PROBE SCRISE vizavi de plangerile in justitie solicitand AMENDAREA celor care au INDRAZNIT sa-i cheme in judecata.
      De aceea am ajuns AICI fiindca puterea judecatoreasca NU A RECATIONAT POZITIV. Acum TOATE STRUCTURILE STATALE sunt comprimise de politicul infiltrat si CURATIREA lor va fi o problema OBIECTIV pentru SOCIETATEA CIVILA si SCMD daca vor dori sa CANDIDEZE IN ALEGERILE LOCALE, PARLAMENTARE si dece nu PREZIDENTIALE. Cu siguranta populatia ii va sprijini mai mult ca pe USL.
      Astept PARERI si COMENTARII avizate pentru SCHIMBAREA opticii SCMD si SOCIETATII CIVILE.

      Ștergere
  3. Exceptional !Cine nu vrea sa inteleaga ca asta este radiografia atitudini si scopului ciumei portocalii, inseamna ca ori e vandut(si asta numai pe banii nostri)ori e"macadam".Daca pe noi ne ar fi interesat si am fi intrebat(pe cei pe care i-am votat)de la inceput,ce fac cu banii nostri,nu am fi ajuns aici.Asa,ei au furat ca in codru,s-au umplut de bani si cum ,cu multi bani se poate cumpara orice,le-a crescut ingamfarea,puterea , nesimtirea si au inceput sa faca ce vor ei(pana la dictat n-a mai ramas niciun pas)sa ne trateze discretionar,sa ne umileasca, sa se poarte,pe de o parte, ca niste imbuibati,pe de alta ca latifundiarii.Acum nu o sa ne fie deloc usor pentru ca ei si-au subjugat institutiile si servicile publice vitale ale tarii,au cocotat in inalte functii si in institutii media publice tot felul lingai trogloditi pe salarii, din bani publici, foarte mari.Acestia fac corp comun cu guvernantii de teama ca-si vor pierde privilegiile castigate fara niciun merit,fara vreo expertiza,valorificandu-si doar calitatea de gornisti.Avem si noi in randul nostru,din pacate,un mare numar de elemente imorale,carieristi,lasi,"orbi"si de ce sa nu o spunem, betivani si prosti de behaie.Prostii si puturosii,mai ales,stau mereu cu mana intinsa,se duc la toate pomeniile si se lasa cumparati cu "o punguta cu doi lei" sau o punguta cu ceva produse,REFUZAND sa inteleaga ca se salveaza pe ei azi si isi omoara copii si nepotii pentru maine.Asadar,domnilor,noi astia constientii, avem datoria(asa cum ne-a invatat armata) sa ne dam si viata ,daca e nevoie, pentru salvarea viitorului copiilor si nepotilor nostri.Cred cu tarie ca acest lucru e mai important chiar,decat recuperarea statutului si pensiei noastre.Vivat...!cum zice Mircea

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonimul de la ora 09.25 Comentariul meu l-am facut impulsionat de postarea"Straregia PDL...." . Gh.Stanciu

    RăspundețiȘtergere
  5. Soluția este simpla adoptarea punctului 8 de la TIMIȘOARA +
    interdicția pe 20 de ani a cei care au fost în Parlament și la
    conducerea tarii .
    Argument au bani sa câștige din nou (cu bani furați)
    SLATINA

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelent.Anonim din Jan 18,2012 09.00,09.24 ati facut o radiografie la care nu se pot aduce amendamente.Sa speram ca ,ca de undeva,nu stiu de unde va apare acel ceva .asa nu mai merge.

    RăspundețiȘtergere
  7. Doar ciuma portocalie trebuie bagata dupa gratii sau si ciuma care acum este in opozitie ?
    Puterea si opozitia care astazi ne reprezinta in Parlament au reusit in 22 de ani sa ingenuncheze ROMANIA in fata mogulilor mondiali.
    Cine a inchis ochii ca acest lucru sa fie posibil ?
    JUSTITIA.
    Asadar justitia si clasa politica a celor 22 de ani trebuie rapid trasa la raspundere.
    Rog membrii SCMD din teritoriu sa nu mai acorde sprijin partidelor parlamentare.
    IGNORATII pe tot parcursul acestui an. Lasati-i sa vorbeasca singuri in campanie electorala si mobilizati si poporul roman in aceasta directie. Eu deja am inceput sa transmit in jur aceasta actiune de IGNORARE a clasei politice a celor 22 de ani.
    Ce frumos ar fi daca USL s-ar trezi la rasunatorul miting de maine doar cu mizerabilii lor din Parlament !

    RăspundețiȘtergere
  8. Ciuma cea mai mare, cea care ne fura la sanatate, educatie, buzunar etc. De exemplu! Altfel hranim prea multi trantori, fie ei si in puscarii. Ulterior, dupa o "evaluare" obiectiva, si ceilalti. Tupeistii actuali, oameni de nimic, dar feroce in lacomie, trebuie indepartati de "bucate" imediat, sunt ca pirania.

    RăspundețiȘtergere
  9. 1.justitia reformata urgent---fara clanuri de familie,fara sentinte total nejustificate si impotriva legii si a bunului simt,imputatiile curtii europene sa se rasfranga asupra averii magistratilor vinovati,desemnarea procurorilo si judecatorilor sa fie facuta de asociatia magistratilor si fara pic de ingerinta a politicului,bugetul magistraturii sa fie dat de parlament astfel incat sa nu si voteze singuri salarii si drepturi banesti,desfiintata arestarea si retinerea fara discernamant ,arestarea urgenta si fara amanare a magistratilor si procurorilor corupti astfel incat sa fie spulberata ideea ca magistratul este supraom sau intangibil....si ar mai fi...ganditi si voi.Nu am fi ajuns in situatia asta daca ar fi fost aplicata legea nu???N U P la elena udrea,sorina placinta sau nici o reactie la furtul robertei sau faradelegile lui basescu...si zeci de alte exemple????
    2Stop exodului parlamentar,a plecat din formatiunea care l a ales sa fie scos din sistem si sa i ia locul urmatorul din lista doar asa se poate respecta dorinta electoratului...am ajuns sa fim condusi de o formatiune politica inventata formata din tradatori (oprea si ai lui)si acesta este motivul ca parlamentul este blocat pentru ca apoi sa vina basescu sa condamne parlamentul minimalizandu si vina care este de fapt a lui pentru cele ce s au intamplat in aceasta directie.
    3Gata cu privilegiile parlamentare...parcul auto fara jeep uri,doar loganul,duster ul si automobilele produse in tara(va amintiti parcul auto al Frantei format doar din Renault si Citroen??)vorbesc de masinile guvernului francez si nu pot sa uit aceasta imagine de cand eram copil.500 de euro pentru chirie si doar in perioada sesiunii parlamentare fara perioada vacantelor si sa se descurce singuri piata imobiliara e libera,fara naveta cu avionul saptamanala,fara plimbari la activitati ineficiente in chile si altundeva aiurea in lumea asta.
    4Urgent o lege dar care sa se si aplice prin care sa se confiste averile furate de acesti bugetari care acum detin sute de milioane de euro doar din salariul de la stat.Si inchisi pentru furt sau evaziune sau trafic de influenta sau sau...
    Salarii decente medicilor ca poate se elimina spaga din sistem si pedepsirea medicilor spagari fara mila deoarece ne omoara pe noi amaratii de bolnavi,salarii mai mari profesorilor...si artistilor si celor din administratie.
    5Eliminate salariile nesimtite din regii....nu e mostenirea lasata de parintii lor ci cea lasata de munca acestui popor...pedepsiti exemplar directorii care au devalizat si distrus aceste regii ale statului.Anulate contractele din energie si alte domenii care s au facut impotriva bunului simt.
    6.Impozitata activitatea comerciala a cultelor si a tuturor cladirilor acesteia,inteleg sa scutesc de impozit altarul ,dar doar atat.Cel ce vinde legume in piata plateste statului impozit iar preotii nimic???rusine...Interzicerea sponzorizarii cultelor din banii bugetului,renationalizarea padurilor bisericii si a pamanturilor...Desfiintarea salariilor clerului....sa devina profesie liberala si nu o afacere cum este acum si pedepsirea exemplara a guvernantilor care cumpara pe banii nostri indulgenta bicericii....
    7Anularea tuturor legilor asumate prin frauda si asumarea raspunderii si elaborarea altora noi dar cu dezbatere parlamentara.
    8Renationalizarea bogatiilor naturale...aur, ape minerale,petrol, paduri si interzicerea cedarii acestora pe viitor...sa ramana ale poporului...
    9AR MAI FI MULTE SI VA ROG SA VENITI CU IDEI NOI SI SA LE TRIMITETI PE FACEBOOK ,BLOGURI ,PRIETENILOR,PRESEI POLITICIENILOR SI TUTUROR OAMENILOR DE BUNA CREDINTA DIN TARA ASTA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uitati-va si va cruciti. Vorbeste cu ambasadorii nu poate vorbi cu ROMANII care l-au votat.

      Ștergere
    2. Cititi cu atentie art.73 al ( 1 ) din CONSTITUTIE si o sa aflati ca aveti si posibilitatea legala de a schimba lucrurile.

      Ștergere
  10. a devenit brusc presedinte nejucator

    RăspundețiȘtergere
  11. @ AnonimJan 19, 2012 01:01 AM


    Cu care romani sa vorbeasca ??? cu viermii lui urban
    pentru Romani sunt doar legile asumate de guvernantii actuali ! - nu dialogul

    RăspundețiȘtergere
  12. Voi vreti sa rezolvati numai cu saru'mana, dar cu interlopii din Guvern, se poate asa?

    RăspundețiȘtergere
  13. La intrebarea prosteasca "PE CINE PUNEM IN LOC", eu le dau un singur sfat acelora care au nedumeriri. Pune-te pe tine, pune-l pe prietenul tau, pe vecinul tau, pe colegul tau, pe cine vrei tu dar nu tot pe ei !

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce mare lucru..pe cine pui in loc...cf. fisei postului PRESEDINTELE este forul reprezentativ international, diplomatic, nu trebuie sa se implice politic si legislativ (NU EL FACE LEGILE, ETC....DE CE MAI AVEM PARLAMENT ATUNCI ???)

    Trebuie sa-i stea f. bine in costul, sa cunoasca 2-3 limbi, sa iubeasca tara si poporul si sa vegheze la independenta puerilor in stat....atat...cei asa greu sa-l alegem.

    RăspundețiȘtergere
  15. DRAGI ROMANI,
    Concluzia este clara: JOS B A S E S C U , B O C , SI TOTI HOTII SI HAIMANALELE ASTEA CARE NE CONDUC CATRE N I C A I E R I!.
    Tara asta de-o bucata buna de vreme este condusa numai de P R O S T I SI H O T I.
    Am convingerea ferma ca cei ce vor veni dupa haimanalele astea (si nu are cine veni decat USL) vor privi actiunea de guvernare cu mult mai multa seriozitate fiindca si-au dat seama ca atunci cand omul se satura nu mai e cale de intors.
    Singurele dorinte pe care le am sunt:
    - p.d.l. sa se duca langa PNT-CD;
    - B A S E S C U LA PUSCARIE;
    -B O C LA PUSCARIE ;
    -Elena Udrea sa-i duca pachet lui b a s e la puscarie nu flori ca la spital cand il durea in cot de romani;
    - b a s e s c u sa fie castrat sa nu mai procreeze vreun presedinte ca el sau vreo europarlamentara ca dra E L E N A B A S E S C U- succesuri.

    In rest imi doresc sa-i vad cat mai repede pe toti pe tusa si cercetati de DNA in locul lui Adrian Nastase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gica 19 ian 2011

      Solutia este mult mai simpla si ieftina daca renuntam la modelul democratiei occidentale si adoptam unul nou care sa asigure o reprezentare reala a cetatenilor atat local cat si national.
      Simplu: la fiecare 1000 cetateni se va alege un consiloier local prin vot obligatoriu si secret.
      -10 consilieri locai vor alege 1 consilier judetean prin vot deschis.
      - 10 consilieri judeteni vor alege un parlamentar prin vot deschis.
      In acest fel fiecare cetatean stie de cine este reprezentat si stie la cine se poate adresa cu problemele pe care le are.
      (platformele electorale constituie angajamenta scrise intre ales si alegatori, inregistrate ca atare iar pentru nerespectarea lor orice alegator poate formula plingere impotriva alesului ce il reprezinta.)
      Parlametul astfel ales ar trebui sa desemneze prin vot deschis:
      - presedintele romaniei;
      - primul ministru si guvernul;
      - procurorul general;
      - c. s. m.
      - curtea constitutionala;
      - avocatul poporului;
      - personalul din cabinetele parlamentare vor fi renumerate prin secretariatul parlamentului si nu din sumele forfetare pe care le primesc parlamentarii acum.
      - cabinetele parlamentare vor fi inchiriate de parlament si acolo vor avea acces orice parlamentar.
      - parlamentarii nu vor mai primii sume forfetare.
      Sedintele parlamentului vor fi televizate in direct astfel incat orice cetatean sa poata urmari acrivitatea parlamentarului care ii reprezinta interesele in parlament.
      Schimbarea nu se va putea face decat cu un program coerent si fara promisiuni fara acoperire de catre oameni cinstiti patrioti care nu au decat 0 singura dorinta aceea de modernizare a societatii romanesti.

      Ștergere
  16. La intrebarea cretina: "Pe cine sa punem in loc", raspunsul este simplu: pe mama ta.
    Cei care spun ca nu-l mai vor pe basescu dar nici nu au pe cine pune in loc sunt niste mari ipocriti, rau voitori, manipulatori, ori de un grad de instructie precar.
    Acest fel de abordare, intr-o oarecare masura, se datoreaza si opozitiei care nu prezinta alegatorilor, concret si punctual: masuri rapide si ulterioare pe domeniile deficitare (si in primul rand sa fie clarificata cheltuirea banului public, banii de sanatate la sanatate si banii de pensii la pensii) si numirea oamenilor/specialistilor ce vor duce la indeplinire acele masuri. Daca vor veni cu aceleasi echipe care s-au mai perindat pe la guvern si parlamant, mai bine sa stea acasa, caci nimeni ii va vota.

    RăspundețiȘtergere
  17. acțiunea de diversiune in piața universității a început deja, acolo se află ex-senatorul p.d.l. nicolae dide cu o trupă de 10-15 personaje dubioase ,care dirijează cine vorbește la televiziuni,ce să scandeze lumea, cine are voie să intre și să vorbească. plata pentru inițiați se face la cofetăria din pasaj.

    RăspundețiȘtergere
  18. Pt@GICA- EXCELENT SI
    Se impune trecerea la DEMOCRATIA RESPONSABILA
    Cand vorbesc de democratie politicienii se refera in deosebi la pluripartidism, alternanta la putere, dreptul la asociere, la opinie, la alegere libera s.a.si uita esenta democratiei= realizarea vointei poporului. De ce fac aceasta? : pentru ca nu le convine sa aiba obligatia sa indeplineasca programul ,promisiunile pentru care au fost alesi . Aceste programe si promisiuni reprezinta vointa poporului ce a stat la baza alegerii lor pentru aceasta au primit dreptul, misiunea de ai reprezenta pe alegatorii Neindeplinirea programelor si promisiunilor electorale reprezinta in ultima instanta o inselatorie, un furt al voturilor , mult mai important decat celelalte furturi facute prin diferite manevre electorale si tehnici de manipulare, cu toate ca nici acestea nu sant foarte importante.
    In democratia post decembrista nu se realizeaza esenta democratiei: indeplinirea vointei poporului. Cetatenii aleg in ultima instanta ( de regula nu reusesc sa le fie luate in considerare propunerile, cerintele lor) din ce li se ofera: programul unui partid si promisiunile electorale ale candidatilor.Cei alesi nu indeplinesc vointa celor ce iau ales : nu respecta programul si promisiunile prezentate la alegeri, trec de la un partid la altul sau chiar propriul partid nu-si mai respecta programul iar promisiunile nici nu mai conteaza.Organele alese, in general toate organele statului nu au nici o responsabilitate , principiul raspunderi nu functioneaza In aceste conditii votul cetatenilor este inutil sau mai rau este furat prin minciuna si inselatorie. Rezultatul multi nici nu mai voteaza.
    Propun pentru platforma civica;
    -introducerea DEMOCRATIEI RESPONSABILE( conceptual si normativ) in CONSTITUTIE si in cealalta legislatie a prin prevederi ca:
    -raspunderea reciproca a alesilor si alegatorilor. Programele si PROMISIUNILE electorale fie inregistrate la judecatorie ; alesii sa raspunda ,pentru neindeplinirea lor, pentru inselatorie sa piarda mandatul si sa plateasca cheltuielele electorale ;
    -programele de guvernare sa respecte programele electorale castigatoare in alegeri;
    -raspunderea tuturor organelor statului si a functionarilor, pentru indeplinirea prevederilor legilor si a actelor normative emise pentru indeplinirea programelor;
    - raspunderea organelor statului, partidelor si celorlalte organizatii, a cetatenilor pentru participarea la alegeri: adoptarea unor norme juridice, a unor forme de organizare care : -sa sanctioneze frauda, furtul, cheltuielele ilegale, sa permita informarea corecta si consultarea populatiei;
    - condamnarea dezinformarii, si manipularii …s.a.

    RăspundețiȘtergere

Jaful sistematic al economiei nationale romanesti din ultimele doua decenii